Resa hit

Resa till Dominica


Det finns flera möjliga resvägar till Dominica med olika flygbolag.

 

Det finns researrangörer som erbjuder hela paket där såväl resa som boende och aktiviteter ingår men då blir det vanligtvis lite högre priser.

 

Bokar du enbart resan via en resebyrå blir priset lite lägre. Det absolut mest prisvärda är dock att boka resan direkt på nätet.

 

Prisskillnaderna är också relativt stora beroende på hur långt i förväg resan bokas, hur länge du stannar på Dominica och vid vilken tidpunkt på året resan ska ske.

 

Att kortfattat beskriva alla resealternativ är därför näst intill omöjligt.


De vanligaste resvägarna till Dominica:

- från Arlanda/Köpenhamn via London (British Airways) till Antigua alternativt Barbados.

- från Arlanda/Köpenhamn via Paris (Air France) till Guadeloupe alternativt Martinique.


Från dessa öar/länder flyger du sedan vidare till Dominica (30 – 60 min) med LIAT som är det marknadsledande flygbolaget vid resor mellan de västindiska öarna/länderna.

 

Från Guadeloupe och Martinique kan du även åka färja till Dominica. En resa som tar ca 2-3 timmar.

 

Några prisexempel när du bokar själv:

Beroende på när du ska åka samt när och hur resan bokas varierar priset på British Airways och Air France normalt mellan 6.000 – 12.000 kronor för en vuxen person.

 

Det går dock att hitta billigare alternativ särskilt bland sista minuten-resor.

 

Anslutningsflyg med LIAT till Dominica bör bokas i förväg och kostar normalt mellan 1.500-2.500 kr beroende på tidpunkt och mellan vilka öar/länder resan går.

 

Färjan från Guadeloupe/Martinique tar ca 2-3 timmar och kostar 1.000-1.500 kr t o r.

 

Att tänka på:

Flyger du med British Airways och Air France måste du ibland byta flygplats:

- British Airways från Arlanda/Köpehamn har destination Heathrow och flyget Antiqua

   alternativt Barbados avgår från Gatwick.

- Air France från Arlanda/Köpenhamn anländer till Charles de Gaulle och flyget till

   Guadeloupe alternativt Martinique avgår från Orly.

 

Ett praktiskt och prisvärt alternativ kan vara att t ex flyga med Norwegian Air från Arlanda med destination Gatwick respektive Orly.

På det sättet undviker du byte av flygplats i London alternativt Paris.

Bokar man en genomgående/sammanhängande biljett/flight från exempelvis Arlanda till slutdestinationen så är man vanligtvis garanterad en ny biljett/flight, oavsett om man byter flygplats i London eller Paris, ifall den ursprungliga flighten blir försenad eller inställd och om man därigenom blir nödsakad att ta en ny flight.


Beroende på vilken flygrutt du bokar blir det vanligtvis aktuellt med att övernatta antingen i London alternativt Paris eller på Antigua/Barbados alternativt Guadeloupe/Martinique.

 

Om du ska byta flyg på en av de västindiska öarna/länderna och flyga vidare samma dag bör du boka nästa flyg så att du har mer än en timma på dig för bytet. Normalt sett räcker inte en timma för bytet även om resebyråer och flygbolag anger att det följer den internationella normen.