Bo och Äta

Bo och Äta

Bo:

Det finns ett stort utbud med olika typer av boende på Dominica. På de flesta platser på ön finns Bed & Breakfast eller hotell av olika storlek och kvalitet. Från det enkla och billiga upp till fyrstjärnig nivå. Du kan bo i städer och byar, vid havet eller uppe i bergen. Nästan alltid med djungeln i din närhet.

 

För de som har kontakter finns även ett utbud av privat uthyrning. Du kan säkert få tips från några av Swedoms medlemmar.

 

Listan är lång men några hotell som kan vara värda att titta lite närmare på är:

- The Fort Young Hotel (Roseau)

- Calibishie Lodges (Calibishie)

- Rosalie Bay Resort (Rosalie)

- Beu Rive (Castle Bruce)

- Jungle Bay Resort & Spa (Point Mulatre Bay)

- Secret Bay (Portsmouth)

- Anchorage Hotell & Dive Center (Roseau)

- Sunset Beach (Bataly)


Du kan också bo på ett så kallat "Home-Stay" i Kalinagoterritoriet (kalinagoterritory.com). Då bor du hos en indianfamilj och lär känna ursprungsbefolkningens traditioner och nutida förhållanden. Kostar ca 30-50 USD exklusive mat.

 

Beroende på tidpunkt varierar priserna för ett rum normalt mellan 500 - 1.500 SEK/natt. Bor du på enklare hotell eller Bed & Breakfast är priset ofta något lägre.


Ska du resa till Dominica i samband med Independence Day (månadsskiftet oktober – november) eller under karnevalen (ca en vecka under februari alt mars) bör du i boka boendet i god tid.

 

Vill du få en uppfattning om utbud, kontrollera prisnivån och eventuellt sköta bokningen själv kan du googla på ”bo på Dominica” eller besöka följande webbplatser:

- Expedia.se,

- Bedandbreakfast.com,

- Hotels.com eller

- Tripadvisor.se


För ytterligare information se våra Medlemsförmåner.

<Tillbaka>

 

Äta:

Att äta på Dominica är en upplevelse på många sätt. Allt från det genuint lokala till det internationella köket.

Bortsett från firandet av Independence Day och under karnevalstiden är dock nattlivet inklusive möjligheterna till sena restaurangbesök begränsade.

I synnerhet under vardagskvällar. De flesta hotellen och Bed & Breakfast har egen restaurang och bar.

Utbudet av restauranger med ett internationellt kök är begränsade men vill man njuta av typisk västindisk mat är utbudet stort.

Det serveras även ofta någon form av mat som t ex grillad kyckling, fisk, soppa, bakes (friterat bröd) m m i många av de rombarer som finns över hela ön.

Det västindiska köket har stor variation men kretsar mycket kring kyckling, fisk och skaldjur samt ett stort utbud av vegetarisk kost. Allt mycket värt att pröva på.

 

Om inte frukost är inkluderad i boendet kan du få en frukost för allt mellan 50 – 150 kronor beroende på restaurang/hotell


<Tillbaka>